Cultuur

Op ontdekking door Matongé

In hartje Brussel, tussen de Kunstberg en de Europese wijk, tref je een rijkdom aan culturen, genaamd Matongé.


Wat vooral opvalt in deze wijk, zijn de felle kleuren en geuren die je zintuigen prikkelen en je nieuwsgierigheid aanwakkeren. In de Matongé-galerij wenken kappers en kapsters je naar binnen, de galerij Naamsepoort laat je wegdromen bij de gedachte aan verre reizen naar exotische oorden. In deze wonderbare wijk tref je een brede waaier van eethuizen aan, voor elk wat wils.  Ook creatievelingen kunnen hier hun gading vinden in de vele textielwinkeltjes.


Als je meer wil weten over de rijke geschiedenis van Matongé, raden we je zeker aan om mee te gaan met onze gids.  Ze zal vertellen over het ontstaan en de geschiedenis van deze kleurrijke wijk en je het unieke karakter leren kennen. Gidstochten beginnen en eindigen bij Kuumba, het Vlaams-Afrikaans huis, waar we na de wandeling ook een Afrikaanse maaltijd krijgen.


26 maart 2022 - we vertrekken om 09.11 met de trein vanuit Weerde. Ticket dient zelf aangekocht te worden.


De prijs bedraagt 21€ voor leden en 26€ voor niet-leden.

Lentereis

We brengen een gegidst bezoek aan Dordrecht en maken een boottocht door de Biesbosch.

Dordrecht is als enige Nederlandse stad opgenomen in een lijst van dertig ‘verborgen juwelen’ in Europa, dus zeker een bezoek waard! Het is een stad op een eiland bomvol cultuur, ruige natuur en een rijk verleden dat je tussen de meer dan 1000 monumenten in de historische binnenstad nog overal ervaart.

 

Planning:

  • 7.30: vertrek met de bus op het gemeenteplein van Weerde
  • 9.00: onthaal met koffie en iets lekkers in Dordrecht
  • 9.30-11.30: gegidst bezoek in Dordrecht
  • 12.30: twee uur durende boottocht door de Biesbosch met lunch op de boot


11 mei 2022 - 65€ voor leden en 70€ voor niet-leden.


Herfstreis

We bezoeken Lochristi & Brugge. Meer info volgt.


11 oktober 2022 - 65€ voor leden en 70€ voor niet-leden.

Voorstelling - Erna Siebens

Erna Siebens werd kostuumadviseur voor de VRT, werkte voor het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen en Studio 100. Verder stelde ze een cursus modegeschiedenis samen en begon voordrachten te geven waarmee ze het hele Vlaamse land afreist. ‘Van String tot string’ kregen we te zien in 2018, ‘Mal of mooi … of gewoon handig’ in 2020 en nu komt de geschiedenis van de badmode aan de beurt. Benieuwd hoe ze ons opnieuw aan het lachen brengt op haar onnavolgbare wijze bij een leerrijke voordracht.


17 november 2022 - welkom vanaf 18.30, de voorstelling start om 19.00 in zaal 'Ons Huis' te Weerde.