Cultuur

WEERDE

Lentereis

Onze lentereis gaat naar DAMME en omstreken. Zoals gewoonlijk zetten we de dag in met een stop voor een kop koffie met koffiekoek, dit in Veldegem (Ridderhof). Daarna bezoeken we een frambozenkwekerij. We mogen er een frambozensorbet proeven en krijgen een klein potje confituur mee naar huis. Het middagmaal nuttigen we ook in het Ridderhof. Daar wacht ons een driegangenmenu. In de namiddag rijden we naar Damme, waar de gidsen ons opwachten om een mooie wandeling te maken. Nadien volgt er nog een boottocht van Damme naar Brugge...


14 mei - vertrek om 7.00 op het plein aan de Oude School te Weerde.

Volksdansen

Bezoek Jodenbuurt

Nergens in België is de Joodse gemeenschap in al haar diversiteit zo duidelijk aanwezig als in Antwerpen. We komen alles te weten tijdens de 2 uur durende rondleiding gevolgd door een koosjer diner.


6 oktober (Station Weerde om 13.20 - trein vertrekt om 13.35)


Inschrijven voor 1 oktober - aantal deelnemers beperkt.

Herfstreis

Na het succes van de vorige edities dansen we een derde keer. We gooien onze benen los op de terreinen van de Chiro meisjes te Weerde.


14 juni om 19.30.

Onze herfstreis gaat deze keer naar het mooie & gezellige MAASTRICHT. De dag wordt gevuld met een stadswandeling, een rit op een zonnetreintje en een vrij moment. Lunchen doen we in brasserie “Bonhomme”. De deelnameprijs bedraagt 60 euro, alles inbegrepen, behalve de drank tijdens het middagmaal.


Hou alvast 8 oktober vrij.